نماینده ایران در سازمان ملل: اسرائیل خطرناک‌ترین تهدید علیه صلح در منطقه است ناتو سامانه دفاع موشکی پاتریوت را در اوکراین مستقر می‌کند پیام رهبر معظم انقلاب به خانواده شهید سلامی ابلاغ شد وزیر دفاع: پاسخی قاطع به آمریکا و رژیم صهیونی دادیم و حالا نوبت دیگران است اظهارات نتانیاهو درباره حمله اسرائیل به سوریه سرلشکر حاتمی در دیدار با فرمانده کل سپاه: ارتش و سپاه دوشادوش هم برای امنیت و اقتدار ایران تلاش می‌کنند سرباز اسرائیلی و یک معلم به اتهام جاسوسی برای ایران دستگیر شدند تکذیب ادعای اختلاط بنزین با آب در قزوین طی سفر رئیس جمهور وزیر اطلاعات: رژیم صهیونیستی باید با راهبرد تهاجم در درون خودش روبه‌رو شود نیروهای زمینی اسرائیل در ۱۰ کیلومتری دمشق (۲۶ تیر ۱۴۰۴) دستگیری ۲ نفر در گرجستان به‌اتهام فروش اورانیوم کمیسیون حقوقی مجلس از پارلمان‌های ۴۴ کشور خواست برای تحریم اسرائیل قانون‌گذاری کنند ارزیابی جدید رسانه‌های آمریکایی از نتایج حملات تجاوزکارانه به تاسیسات هسته‌ای ایران تسلیت سخنگوی وزارت امور خارجه درپی حادثه آتش‌سوزی در شهر الکوت عراق ویدیو | واکنش طنزپردازان آمریکایی به آبروریزی که ترامپ در جشن قهرمانی چلسی به بار آورد تأکید سرلشکر پاکپور بر آمادگی رزمندگان سپاه برای تکرار ضربه به دشمن در دیدار فرمانده کل ارتش حمایت مجلس از وزارت ورزش برای درخواست تعلیق اسرائیل از رئیس فیفا دیلی‌صباح از تمایل ترکیه برای تقویت قابلیت‌های دفاعی سوریه خبر داد بن گویر: افتخار می‌کنم که اسیران فلسطینی را از غذا محروم کردم رایزنی تلفنی وزیر خارجه مصر با عراقچی، ویتکاف و گروسی آیت‌الله علم‌الهدی: برنامه‌ریزی هدفمند، راهکار سامان‌دهی مدیریت کشور است گزارش سازمان ملل از وضعیت فاجعه‌بار کودکان در غزه روایت منابع محلی از هرج‌ومرج در سویداء | هزاران نفر آواره شده و اجساد در خیابان‌ها افتاده‌اند ویدئو | اعتراف خشم‌آلود شبکه اینترنشنال به موفقیت حملات موشکی ایران؛ اقدام تهران «کثیف» بود! کارخانه تیتانیوم کهنوج با حضور ویدئو کنفرانسی رئیس‌جمهور افتتاح شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) محسنی اژه‌ای: مطالبات رهبری در استیفای حق ملت ایران در جنگ ۱۲ روزه را مجدانه پیگیری می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه: نظم جهانی با سکوت و معیار‌های دوگانه در برابر ظلم و بی‌عدالتی فروریخت
سرخط خبرها

وال‌استریت‌ژورنال: واشنگتن انتظار داشت تهران پیشنهاد اولیه را رد کند | احتمالا مذاکرات این هفته از سر گرفته می‌شود

  • کد خبر: ۳۳۶۶۸۳
  • ۱۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۸:۰۲
وال‌استریت‌ژورنال: واشنگتن انتظار داشت تهران پیشنهاد اولیه را رد کند | احتمالا مذاکرات این هفته از سر گرفته می‌شود
نشریه آمریکایی به نقل از یک مقام آمریکایی نوشت: واشنگتن انتظار داشت که تهران پیشنهاد اولیه را رد کند و اکنون باید گام‌های بعدی را بررسی کنیم. احتمالا مذاکرات این هفته از سر گرفته شود.

به گزارش شهرآرانیوز، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی روز چهارشنبه و در بیاناتی به مناسبت سالگرد ارتحال امام خمینی (ره)، بر حق ایران برای برخورداری از غنی‌سازی اورانیوم و رد درخواست آمریکا برای توقف آن تاکید کردند.

رهبر انقلاب طی سخنرانی در جمع پرشور مردم در حرم امام راحل (ره) گفتند: در صنعت هسته‌ای یک نقطه‌ای وجود دارد که به منزله کلید است و آن عبارت است از غنی‌سازی. دشمنان ما روی همین غنی‌سازی اورانیوم تکیه کرده‌اند. صنعت هسته‌ای با این عظمت بدون داشتن توانایی غنی‌سازی یک چیز بی‌فایده است، زیرا برای سوخت نیروگاه‌های خود باید دستمان را به سمت دیگران دراز کنیم.

رهبر انقلاب با ذکر مثالی توضیح دادند: این موضوع مانند این است که شما در داخل کشور خود نفت داشته باشید، اما حق نداشته باشید پالایشگاه درست و بنزین تولید کنید. نفت دارید، اما بنزین را باید از دیگری بخرید. آن کشور اگر خواست به شما به هر قیمتی می‌فروشد و اگر نخواست به هر بهانه‌ای نمی‌فروشد. ما اگر ۱۰۰ نیروگاه هسته‌ای داشته باشیم، اما غنی‌سازی نداشته باشیم به درد ما نمی‌خورد، برای خاطر اینکه نیروگاه هسته‌ای احتیاج به سوخت دارد.

ایشان تصریح کردند: پاسخ ما به یاوه‌گویی‌های دولت پر سر و صدا و بی‌تدبیر آمریکا معلوم است. چند سال قبل از این یکی از رؤسای جمهور آمریکا گفت "من اگر بتوانم پیچ و مهره‌های صنعت هسته‌ای ایران را باز می‌کنم و از بین می‌برم" که البته اعتراف کرد که نمی‌تواند. از آن روز پیچ‌ومهره‌های صنعت هسته‌ای ما بسیار محکم‌تر هم شده است. اینهایی هم که امروز سر کار هستند- صهیونی و آمریکایی- بدانند که در این مورد هیچ غلطی نمی‌توانند بکنند.

به اذعان نشریه آمریکایی، پاسخ منفی صریح رهبر انقلاب به درخواست زیاده‌خواهانه آمریکا باعث شده تا کاخ سفید «وادار» به تغییر رویکرد خود شود.

نشریه آمریکایی «وال‌استریت‌ژورنال» با اشاره به خبر‌ها مبنی بر پیشنهاد واشنگتن به تهران برای «غنی‌سازی موقت پیش از توقف کامل آن» نوشت: «رهبر معظم ایران، پیشنهاد آمریکا را رد کرد. این پاسخ، کاخ سفید را وادار کرده تا رویکرد خود را تغییر دهد.»

این نشریه به نقل از یک مقام آمریکایی افزود: «واشنگتن انتظار داشت که تهران پیشنهاد اولیه را رد کند و اکنون باید گام‌های بعدی را بررسی کنیم. احتمالا مذاکرات این هفته از سر گرفته شود.»

وال‌استریت‌ژورنال همچنین به نقل از مقام‌های ایرانی و عربی نوشته که مقام‌های ایرانی از این موضوع که آمریکا از تعهد خود بر رفع برخی تحریم‌های خاص خودداری کرده است، شکایت دارند.

غرب در مسیر تقابل با ایران در آژانس قرار دارد

با این وجود، وال‌استریت‌ژورنال با اشاره به نشست آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نوشت: «در حالی که مذاکرات ایران و آمریکا ادامه دارد، قدرت‌های غربی در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در مسیر تقابل با تهران قرار دارند که می‌تواند فشار بیشتری بر مذاکرات وارد کند.»

نشریه آمریکایی به نقل از دیپلمات‌های اروپایی در وین تصریح کرد: «اروپا قصد دارد قطعنامه‌ای را در جلسه هفته آینده شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی مطرح کند که در آن عدم پایبندی ایران به تعهدات اولیه پادمانی هسته‌ای‌اش اعلام شود، اقدامی که می‌تواند موضوع را برای پاسخگویی به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارجاع دهد. انتظار می‌رود ایالات متحده از این اقدام حمایت کند.»

وال‌استریت‌ژورنال افزود: «فرانسه، انگلیس و آلمان اعلام کرده‌اند که این اقدام، قدم بعدی آنها برای فعال‌سازی مکانیزم ماشه است. اما ایران هشدار داده که در صورت فعال شدن این مکانیزم، ایران از پیمان عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای خارج خواهد شد و همه بازرسان خارجی را نیز از کشور اخراج خواهد کرد.»

ایران هشدار‌های جدی به آژانس داده است

«کاظم غریب‌آبادی» معاون حقوقی و امور بین‌الملل وزیر امور خارجه ایران با تاکید بر اینکه «ما هشدار‌های جدی را به آژانس داده‌ایم؛ به ویژه به کشور‌هایی که در واقع بانی اقدامات سیاسی علیه ایران می‌شوند»، گفت: ما نمی‌توانیم بگوییم آژانس صرفا در حال ایفای نقش فنی است و اقدامات سیاسی ناشی از اقدامات کشورهاست؛ طبیعتاً گزارشات آژانس و مواضع مدیرکل آژانس، خوراک لازم را برای برخی کشور‌های سوءاستفاده‌گر که فضای سیاسی را بر شورای حکام آژانس حاکم کنند، تهیه می‌کند.

معاون وزیر خارجه ایران به طرف‌های غربی هشدار داد و گفت: طبیعی است اگر اقدام خاصی در شورای حکام در هفته بعد انجام دهند، ایران قطعاً تصمیمات لازم را در حوزه فعالیت‌های هسته‌ای خود و دسترسی‌های آژانس قطعاً انجام خواهد داد.

غریب‌آبادی یادآور شد: البته این‌گونه نبوده که ما در تمام این مدت که آژانس و برخی کشور‌ها اقداماتی را علیه ایران اتخاذ کرده باشند، ما سکوت کرده باشیم؛ نه هر بار که آنها قطعنامه‌ای صدر کردند و یا اقدام سیاسی انجام دادند، ایران برخی از همکاری‌های خود را با آژانس کاهش داد و در برخی از فعالیت‌های هسته‌ای خود بازنگری کرد و یا مثلاً سرعت یا حجم برخی فعالیت‌ها را افزایش داد.

وی بیان کرد: این موضوعی طبیعی و حق کشور است که اگر برخورد سیاسی با ما داشته باشند، طبیعتاً نباید از ما انتظار داشته باشند ما همچنان مثل یک فرد آرام که نقش خوبی بازی می‌کند، ما این نقش را همیشه ایفا کنیم؛ ما رفتار و سیاست خود را متناسب با رفتار آنها تنظیم خواهیم کرد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->